`

Råd og tips til deg som vil ta med barna ut i pulk

I denne artikkelen ønsker vi å gi råd rundt bruk av pulk, som vi håper kan hjelpe til å gi en best mulig turopplevelse for hele familien.

Ustyrsjekk!

Før dere reiser hjemmefra så er det viktig og kontrollere at alt utstyret til pulken er med. Her er en liste over det du trenger til pulken:

 1. Pulken
 2. Drag.
  • 2x rette drag
  • 2x bøyde drag
  • 2x svarte fleksible endestykker med krok.
  • 4x låsepinner med borrelås
 3. Trekksele
 4. 2x ski. (Obs! Husk låsebolter som fester skiene til pulken)
 5. Eventuelt annet ustyr dere bruker til pulken. Varmepose, skinn m.m

Når på dagen er det best å starte turen?

I en Nordic Cab pulk kan du velge om barnet skal ligge i en god soveposisjon eller sitte oppreist for å kunne følge med på det som skjer rundt seg. Uavhengig om barnet er trøtt eller ei, så start turen når dere er klare og ikke stress.

Alle Nordic Cab modeller har plass til to barn og skulle et barn bli sliten i beina er det enkelt for barnet å hoppe inn i pulken sammen med lillebror eller lillesøster for å hvile seg litt. Ski og staver kan du enkelt feste langs siden på pulken (gjelder kun Explorer).

Har du tenkt deg på en lengre tur med barna er det ypperlig å ta med en pulk for å kunne ha plass til nødvendig mat og utstyr. Er barna så store at de går på ski selv og ikke trenger pusterom underveis i en pulk, tilbyr vi også en varepulk med plass til masse utstyr, så slipper du å ha en stor og tung sekk. Mer om denne kan du se her: Nordic Cab Cargo

Sikkerheten

Barn som er under 6 mnd gammel har dårlig regulering av sin egen kroppsvarme. Derfor bør man være ekstra påpasselig hvis man skal ha med barn under 6 mnd i en pulk.

Man bør jevnlig ta en sjekk om barnet er for kald eller for varm mens dere ferdes.

I Nordic Cab pulk vil barnet sitte godt over snøen med flere lag som isolerer og man kan trekke ned alle vinduene som beskytter mot vind. Dette gjør det ekstra lunt og godt for barnet. Men uansett så vil det bli ekstra komfortabelt og lunt for barnet om han/hun sitter på saueskinn eller pose.

Gode råd

 • Vær nøye med påkledning. Alltid ull innerst.
 • Solbriller kan være behagelig hvis barnet i det hele tatt liker å ha på seg solbriller. Alle Nordic Cab modeller har nedtrekkbare solskjermer og UV-beskyttelse. Vinduene er også litt sotet som gjør lyset mer behagelig.
 • Gjør turen ekstra lun og god for barnet med saueskinn eller pose.
 • Sjekk seler til både barn og den som skal dra slik at du er sikker på at alt sitter som det skal. Dette gjelder også draget.
 • Sjekk jevnlig om barnet har god temperatur.
 • Hold en fart du selv føler du er trygg med. Nordic Cab pulk er ekstremt stabil, men skulle du miste kontrollen og pulken velter er det viktig at barnet er fastspent i 5-punkt selen.

Da vil vi i Nordic Cab ønske deg og din familie en riktig god tur!